Op de manege in Oostzaan

Tijdens een van de eerste foto shoots van ZOO Adventure in Nederland kwamen wij Michelle Bertelkamp tegen op een manege in Oostzaan. En ook zij was gecharmeerd van onze kleurrijke ZOO Adventure laarzen. En zoals het eigenlijk altijd gaat raak je als vrouwen onderling in gesprek over schoenen en in dit geval ook over dieren. Tikkeltje afwijkend van het doorsnee mode gesprek, maar een ieder die verkeert in de ZOO Wereld zal begrijpen dat het onderwerp "laarzen & mijn dier" een zeer aannemelijke combinatie is voor een gesprek.

Het klonk logisch een massage voor paarden, maar jeetje hoe doe je dat dan? Waar is het gebaseerd op, vermoedelijk zijn het andere technieken dan de voor ons mensen bekende Thaise massage. Hoewel drukpunt massages wellicht ook bij dieren effectief zouden kunnen zijn. We zouden het op een later moment na de foto shoot aan Michelle vragen...

Bertelkamp gek op paarden

Michelle Bertelkamp is vanaf kleins af aan al bezig met paarden en wist al jong dat zij haar werk hiervan wilde maken. Ze heeft de opleiding Paardenhouderij Management succesvol afgemaakt. Er werd gauw duidelijk dat Michelle meer wilde en zij volgde haar hart om deze prachtige beesten te mogen helpen. Zij kwam terecht bij de opleiding sportmassage voor paarden en ronde deze succesvol af maar dat was nog niet genoeg en ze leerde door. Intussen is ze volledig gespecialiseerd sportmasseur en mag ze zelfs samenwerken met dierenartsen. Daarnaast haalde zij in 2010 ook haar instructiediploma Orun niveau 2 dressuur en springen en geeft zij tevens privé lessen aan huis. En begin 2014 heeft ze ook nog eens de opleiding sportmasseur voor honden afgesloten. Wat een voorrecht om van je hobby je werk te maken.

Paardenmassage Bertelkamp in Oostzaan voor u en uw paard of hond

  • sportmassage
  • mobiliseren & stretchen
  • privé les
     

Body & mind effect

Een prachtig maar groot en sterk dier zo'n paard. De sportmassage bestaat uit Hands-on technieken die zich bezig houden met de oorzaak van spierproblemen. Overbelastingen die zijn ontstaan door overcompensatie kunnen worden verbeterd. De massage stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor meer bewegingsvrijheid en meer & een betere spieropbouw. De massage heeft invloed op spierkrampen, bindweefsel, productie van gewrichtsvloeistof, vermindert stress en verlicht ook artrose. Het verbetert de balans tussen het fysiek en mentaal welzijn van het paard.

Mobiliseren en stretchen kan los toegepast worden maar wordt ook gebruikt in de sportmassage om meer informatie te krijgen over het lichaam en laat het paard ervaren wat er met zijn lichaam is gebeurd na de behandeling. Mobiliseren en stretchen bevordert de lenigheid, snelheid, kracht en dus energieverbruik. Het voorkomt slijtage en overbelastingen, vermindert het risico op blessures en leert het gewicht beter te verdelen. Er zijn nog veel meer redenen, doelen en uitleg in welke situaties deze technieken zijn toe te passen, neem een kijkje op de site Paardenmassage Bertelkamp.

Michelle bedankt dat je ons hebt meegenomen in jouw passie. En fijn dat paarden en honden hier baat bij hebben. Veel succes met je praktijk, en leuk om te zien dat je je blijft ontwikkelen en je van je hobby je werk hebt kunnen maken.

http://www.paardenmassagebertelkamp.nl