Materialen

ZOO Adventure houdt van de natuur!

Van natuur in de natuur

Bent u weleens op een rubberplantage geweest? Hars dat uit de basten sijpelt als honing zo zacht. De geur brengt u weer terug naar realiteit, niet zoet. Een mooi natuurlijk product zo melkachtig zo sereen, moeilijk voor te stellen dat dit goedje ook wordt gebruikt voor onze buitenzolen. Maar ja als u tussen de caocao bonen doorloopt, die er overigens niet zo uit zien als de lekkere koffieboontjes in het chocolade vak van uw supermarkt, is het ook even omschakelen om van deze rare boon zin in een smeuïge chocolade reep te krijgen. Onbewerkte producten zo uit het hart van de natuur, een goed element voor de ZOO Adventure collectie.

Stevig en stoer

In de lage landen, de platte vlaktes zijn er velen te vinden, vooral wit met zwart of zwart met wit. Nee we hebben het niet over elegante gestreepte organismen. Deze schepsels leven ook in warme heuvelachtige en ruige landschappen. Van Holland tot Zuid Amerika en in Brazilië hebben deze stoere figuren vaste voet aan de grond. We hebben het over de koe, over stoere koeien, niet over Italiaanse koeien. Wie denkt dat de beste huiden uit Italië komen heeft het mis, huiden komen eigenlijk vanuit de hele wereld, maar worden op plekken zoals in Zuid Europa behandeld. Ja Italianen hebben klasse en een rijk modieus talent wat te zien is aan de uitkomst. ZOO Adventure blijft dicht bij de natuur, wil ook in haar product vaste voet aan de grond en kiest voor kwalitatief hoge en functioneel bewerkte huiden, afkomstig uit Zuid Europa.

Acquastop membraan bij de koffie

De nubuck lederen huiden met hun authentieke uitstraling brengen u dichter bij de vroege dauw en bij een misstap in de sloot, houdt ZOO Adventure uw beleving aangenaam. Het gepatenteerde Acquastop membraan zorgt ervoor dat uw wel uitgeruste voeten droog blijven en ademen. Het membraan zit tussen de voering en het bovenleer in. De leerlooierij behandelt onze huiden op verzoek met een extra touch zoals de titan polish, de krachtpatser in de autowasstraat of een gouden serum met kaviaargehalte in de salon, ZOO Adventure impregneert de huiden met een water- en vuilafstotende gas, ook klaar om de wereld te trotseren.
Zekerheid tijdens het wandelen genietend van het comfort die de voeten omringd en de souplesse waarmee u uw weg baant naar uw hete kop thee of koffie.

Comfort als thuis

ZOO Adventure heeft de materialen met zorg uitgezocht, geschikt voor het gebruik van buitenactiviteiten. En niet om eventjes in de nieuwbouwtuin te grasmaaien, maar juist om lange wandelingen te maken. Voor de echte buitenliefhebbers en ook voor de recreanten onder ons. Voelen alsof u in een zacht dekbed stapt, het liefst in uw eigen bed, eigen voetbed is ook mogelijk en dat maakt dat u zich nog meer thuis voelt met ZOO Adventure. De ervaring is dat het begint met het drie of vierdaagse ritueel de hond uitlaten, er al gauw mee de stad in wordt gegaan en in de wintermaanden de laarzen prima aansluiten bij het outfit naar het werk. Comfortabel, kwaliteit en degelijkheid, behaaglijk, voldaan, emoties die door ZOO Adventure geprikkeld worden.

Genot in ieder seizoen

De druppels in juni, die uitmonden tot bijna tropische buien terwijl u al over de helft van uw vaste route bent. Dit tafereel komt u vast bekend voor, dat moet haast wel want in Europa zijn er steeds meer dagen gevuld met regen. En anders ligt er wel allerlei drap tussen de buien door waar u op uw sandalen doorheen baggert. Fijn dat ZOO Adventure ook geschikt is voor dit seizoen. Ook makkelijk aan en uit te trekken. En als u het prettiger vindt zijn er enkellaarzen.
ZOO Adventure beschermt u ook in het seizoen met de winterse maanden waar kou, stevige wind en lagen sneeuw uw weg niet versperren. U houdt warme en droge voeten, wat heel fijn is en uw hele lijf een stuk behaaglijker voelt. Het kan het buitenleven een stuk aangenamer en praktische maken. En bespoedigd ook het intense nagenieten, het moment dat u snuivend aanschuift bij de openhaard en niet als een bibberend ijsblok eerst een hete douche moet nemen, maar direct uw welverdiende cognac, rode wijn of heerlijk warme chocolade melk kunt in schenken.

Bewust

Zoo Adventure heeft bewust gekozen om elementen te gebruiken die een uitkomst hebben in de vorm van kwaliteit, functionaliteit, comfort, duurzaamheid, uitstraling en het gemak. De ZOO Adventure laarzen zijn op waterdichtheid getest bij het Portugese instituut CTCP Centro Technologico do Calcado de Portugal en voldoen aan de hoogste eisen. ZOO Adventure is voortdurend met kwaliteitsbehoud- en verbetering bezig.

Klop, klop…

Wordt u geconfronteerd met ZOO Adventure, moet het even tot u doordringen, outdoorlaarzen die èn van leer zijn èn waterdicht èn comfortabel èn ook stilistisch verantwoord zijn? Ja het is waar, er hoeven niet zoveel compromiën te worden gesloten. Bij ZOO Adventure geen natte voeten, geen koude voeten, geen pijnlijke voeten, wel rekening gehouden met persoonlijke ergonomische voetbedden, wel aandacht aan styling en kleuren.

Functionele outdoorlaarzen van elementen uit de natuur.
Uitgesproken kleuren en kleuren om een mee te worden.

En stoer van leder.

De materialen van de schoenendoos, inpakpapier, plastic zakken, zijn allemaal ecologisch afbreekbaar.