• Sinds 1977
 • 100% oer-Hollandse kwaliteit
 • 25.000+ tevreden mensen gingen je voor
 • Sinds 1977
 • 100% oer-Hollandse kwaliteit
 • 25.000+ tevreden mensen gingen je voor

Onderhoud Outdoorlaarzen

Voorkom schade aan uw laarzen, volg de onderhoudsadviezen van ZOO Adventure op.

Hoe onderhoud je je outdoor laarzen?

Als je je laarzen verzorgt heb je er langer plezier van, bekijk onze Onderhoudsvideo.Schoonmaken

 • Het leer bij voorkeur afspoelen met schoon lauw water en intussen met een zachte doek of spons afnemen. (Geen hogedrukspuit gebruiken, gewoon stromend water.)
 • Vlekken die minder eenvoudig zijn schoon te maken kunt u reinigen met ZOO Adventure Cleaner.  ZOO Adventure Cleaner Te gebruiken op de nubuck, gevette nubuck en Teflon nylon gedeeltes van onze outdoorlaarzen. Spray de foam over de vlek. De foam zachtjes inwrijven op de vlek met een droge schone spons. Een half uur laten intrekken. Kort onder stromend water afspoelen en op een natuurlijke manier laten drogen. Om kringen en kleurverschillen te vermijden is het raadzaam om een wat groter oppervlak dan de vlek te behandelen.  Bekijk en bestel
 • Lichte vetvlekken kunt u met schoon lauw water en weinig zeep, het liefst baby zeep, afspoelen en intussen afnemen met een zachte doek of spons.

Drogen

 • Drogen is belangrijk! Dus goed onderhouden is ook de laarzen de gelegenheid geven om te laten drogen. Niet bij een verwarming of andere warmte bron. De natuurlijke vetten van de huid drogen bij dit soort warmte uit, waardoor het leer zou kunnen scheuren, breken en haar souplesse verliest.
 • De laarzen op kamertemperatuur laten drogen zou het beste zijn.
 • In verhouding tot de gemiddelde leren huiden, drogen deze huiden sneller doordat zij zijn geïmpregneerd met een water- en vuilafstotend vloeibaar middel.
 • Uw laarzen moeten de kans krijgen om ook goed van binnen te luchten.

Voeden (onderhouden) van het Performance leer

 • Om het Performance leer soepel, de kleur fris en de functie QuickDry goed te houden moet het geïmpregneerde leer worden gevoed, net als uw eigen huid. Voor de leersoorten van ZOO Adventure zijn er diverse ZOO Adventure Hydra Cremes om het leer te hydrateren. Smeer geen vet of olie op onze laarzen, de poriën van de leren huid kunnen daar van verstopt raken, de QuickDry functie en de functie van het Acquastop membraan aantasten. Met als gevolg dat het membraan haar functie van waterdichtheid kan verliezen.
 • De laarzen zijn klaar voor gebruik, u hoeft ZOO Adventure laarzen niet te behandelen.
 • Na een aantal weken van intensief gebruik kunt u het beste, met name het voet gedeelte, insmeren met ZOO Adventure Hydra Creme. Dit om het leer voeding te geven waardoor het soepel blijft en haar werkende functie behoudt. De poriën van de huid raken door de Hydra Creme niet verstopt.
 • Uitstraling van het leer. Het leer kan hard en uitgedroogd raken en haar souplesse en uitstraling verliezen als u de laarzen niet goed verzorgt. Als het leer gevoed is dringt het water minder snel en minder diep in de poriën van het leer dan wanneer het leer droog is. Het leer moet worden gevoed, daarmee voorkomt u uitdroging en frist u de kleur op.

 • Kies de juiste Hydra Creme voor het materiaal van uw laarzen.  ZOO Adventure Hydra Creme Intens - voor Nubuck leer  Breng de ZOO Adventure Hydra Creme Intens aan op de laarzen, met name op het voetgedeelte. De creme gelijkmatig & zachtjes uitsmeren met de bijgeleverde borstel zonder te drukken en de laarzen op een natuurlijke manier laten drogen. Niet uitpoetsen na het uitsmeren/aanbrengen van de creme. De frequentie van het voeden van de huid hangt af van de intensiteit van het gebruik. Bekijk en bestel


  ZOO Adventure Hydra Creme 4Greasy Skin - voor Gevet Nubuck leer  Breng de ZOO Adventure Hydra Creme 4Greasy Skin voorzien van aanbrengspons, dun aan en gelijkmatig inwrijven. Niet uitborstelen of poetsen. Laat de laarzen op een natuurlijke manier 15 minuten drogen. De frequentie van het voeden van de huid hangt af van de intensiteit van het gebruik. Bekijk en bestel
 • Niet insmeren met "vet", daar reageert het nubuck leer niet goed op. Het nubuck leer absorbeert het vet teveel doordat natuurlijk nubuck leer meer openstaande poriën heeft dan glad leer. Wanneer het doordringt in de huid verliest het haar uitstraling en zou de kleur kunnen veranderen. Na aanhoudend gebruik van insmeren met vet kan het zover de huid intrekken dat het Acquastop membraan wordt aangetast en niet meer goed ademt en of waterdicht is. Uw voeten zullen klam en nat aanvoelen. Herstel is niet mogelijk en deze schade valt niet onder de garantie. Dit wordt voorkomen door uw laarzen te verzorgen volgens onze adviezen en met de door ons geselecteerde, geschikte onderhoudsproducten. Niet insmeren met vet dus!

Bescherm het Performance leer

 • Bescherm de toplaag van het nubuck Peformance leer, het gevette nubuck Performance leer en het Teflon nylon materiaal. Waarom is dit nodig? Van oorsprong heeft het Performance leer een bewerking die er voor zorgt dat het leer waterafstotend en vuilafstotend is, ook deze toplaag is, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, onderhevig aan slijtage. Om de functies (waterafstotend en vuilafstotend) langer te beschermen, is regelmatig behandelen met ZOO Adventure Protect Endurance aanbevolen. Dit heeft niets te maken met de waterdichtheid van het product, het Acquastop membraan tussen het bovenmateriaal en voeringmateriaal zorgt hiervoor!  ZOO Adventure Protect Endurance - voor Nubuck, Gevet Nubuck en Teflon nylon  Breng de ZOO Adventure Protect Endurance aan op de laarzen door de te sprayen op een afstand van ongeveer 20 cm. Laat de bespoten laarzen op een natuurlijke manier drogen in een goed ventilerende ruimte. De frequentie van het beschermen van de toplaag van het materiaal hangt af van de intensiteit van het gebruik. Bekijk en bestel


  ZOO Adventure Protect Endurance 4Greasy Skin - voor Gevet Nubuckprotect Breng de ZOO Adventure Protect Endurance 4Greasy Skin aan op de laarzen door de te sprayen op een afstand van ongeveer 20 cm. Laat de bespoten laarzen op een natuurlijke manier drogen in een goed ventilerende ruimte. De frequentie van het beschermen van de toplaag van het materiaal hangt af van de intensiteit van het gebruik. Bekijk en bestel

Vorm behouden

 • Met laarzenspanners voor schachten houdt u de vorm van de schacht langdurig mooi.
 • De laarzenspanners zorgen er ook voor dat de voering de gelegenheid krijgt om goed te ademen.

  Laarzenspanner Silhouet Geschikt voor dameslaarzen Adora, Alieke, Alette, Babette & Lotte
  Geschikt voor herenlaars Vince.
  Bekijk en bestel
  Laarzenspanner Habitus  Geschikt voor dameslaarzen Adisa, Aranka & Beaudine.
  Geschikt voor herenlaars Maxx.
  Bekijk en bestel

Aan en uittrekken

 • Het aantrekken en uittrekken kan ondersteund worden door ZOO Adventure laarzenknecht Jack. Mocht u het echter zonder assistentie doen, let er op dat u niet met uw ene voet op de hiel van de andere voet uw laarzen uittrekt, hierdoor beschadigen uw laarzen onnodig aan de buitenkant. Ook trapt u hierdoor de binnenkant stuk waardoor het draagcomfort kan worden aangetast. En in het ergste geval kan de contrefort, het hielstuk aan de binnenkant stuk gaan, wat ervoor zorgt dat de voering op dat punt scheurt en het Acquastop membraan kan worden aangetast. Als het Acquastop membraan wordt aangetast werkt de waterdichte functie niet meer.
 • Het met zorg uittrekken van de laarzen houdt de vorm en met name de vorm van de hiel in tact.
 • Mocht u zuinig zijn op uw laarzen of graag worden geassisteerd kunt u genieten van het gemak van Jack de laarzenknecht.


  Laarzenknecht Jack
  Houten laarzenknecht. Bekijk en bestel

Juiste maat kopen

 • De voering aan de binnenkant van de voet bij de neus kan slijten doordat de teennagels schuren tegen de binnenkant. Wanneer er uiteindelijk een klein gaatje ontstaat kan dit het Acquastop membraan aantasten. Dit kan mede worden voorkomen door u goed te laten adviseren over de juiste maat. De anatomie van de voet en de verzorging van teennagels heeft grote invloed op dit type slijtage. Reparatie is niet mogelijk. Deze schade valt niet onder garantie maar onder slijtage.
 • De contrefort, het hielstuk aan de binnenkant van de laars, kan stuk gaan door slijtage. Hierdoor kan lekkage ontstaan. Dit probleem kan worden voorkomen door u goed te laten adviseren over de juiste maat. De anatomie van de voet heeft grote invloed op dit type slijtage en daarom is ook de optimale fit erg belangrijk. ZOO Adventure biedt een optimale pasvorm voor de voet doordat het mogelijk is in de laarzen een uitneembaar voetbed te plaatsen. Door het plaatsen van een dikkere binnenzool komt de voet hoger en wordt het volume kleiner en zal u minder speling hebben bij de hiel en minder heen en weer schuiven. Deze contrefort slijtage valt niet onder garantie, reparatie is in sommige gevallen wel mogelijk.

Binnenzooltjes

 • Het is belangrijk de juiste binnenzolen te dragen in uw laarzen. Als u de laarzen past en een andere binnenzool wilt proberen, moet u altijd eerst de binnenzool verwijderen uit de laars voordat u een andere binnenzool erin plaatst. Een dunne binnenzool zorgt voor een ruimere pasvorm en een dikkere binnenzool zorgt voor een kleinere pasvorm. Gebruik de juiste dikte binnenzool voor een optimale pasvorm. Dit voor het comfort en voor het voorkomen van slijtage in het hielstuk aan de binnenkant. Mocht u binnenzolen willen nabestellen is dat mogelijk in de online-shop. binnenzolen

Afwisselen met andere laarzen of schoenen

 • Bij reguliere schoenen wordt er regelmatig gewisseld, ook voor outdoorlaarzen geldt hetzelfde resultaat op lange termijn. U heeft langer plezier van meer paren dan van 1 paar. Dus als u 1 paar heeft moet u dit paar correct behandelen en verzorgen om van de functies te blijven genieten. Het belangrijkst hierin is het voeden en het laten drogen.
 • Overmatige slijtage van de zolen kan ontstaan door extreem gebruik en het niet afwisselen met ander schoeisel. De zolen kunnen wel vervangen worden, maar dit valt niet onder garantie.

Rubberen buitenzool

 • Rubber is een natuurlijk product met pure eigenschappen. ZOO Adventure gebruikt natuurlijk rubber waardoor sommige kleuren wittig kunnen uitslaan. Dit komt voornamelijk door temperatuurwisselingen. De wittige vettige substantie is makkelijk met een natte doek te verwijderen.
 • Er bestaan Rubber Cleaners die er voor zorgen dat het wit uitslaan weg blijft, maar pas op voor het bovenleer dat kan worden beschadigd! Onze voorkeur gaat ernaar uit om dit soort producten niet te gebruiken en de natuurlijke materialen met hun eigenschappen van het ZOO Adventure product te waarderen.
 • ZOO Adventure gebruikt G+ en H leesten, mocht de anatomie van uw voet in combinatie met intensief gebruik er toch voor zorgen dat de buitenzool op het buigpunt aan de zijwanden loslaat, is het Acquastop membraan in principe niet aangetast en functioneert zij nog. Met andere woorden de laarzen zijn evengoed waterdicht. Evengoed heeft u binnen 1 jaar na aankoop hierop garantie. De zolen kunnen worden gerepareerd, mits u niet eerst zelf heeft geprobeerd de zolen te repareren, dan vervalt de garantie.

Defecte riempjes, gespen & ritsen

 • Het kan een enkele keer voorkomen dat een riempje of lusje te kort is gestikt en loslaat. Dit valt onder garantie en kan worden gerepareerd. Worden riempjes of lussen stukgetrokken door hardhandig gebruik, kunnen zij worden gerepareerd, maar valt het echter niet onder de garantie.
 • Op slijtage van ritsen, gespen, leer, en stiksels aan de binnenbeenzijde van de laars veroorzaakt door het tegen elkaar schuren van de benen tijdens het lopen valt niet onder de garantie. Dit wordt veroorzaakt door het persoonlijke looppatroon.

ZOO Adventure geeft op ZOO Adventure laarzen, vanaf de datum van aankoop, een jaar lang garantie op materiaal- en fabricagefouten. Let op; slijtage of eventuele schade toegebracht aan ZOO Adventure laarzen vallen niet onder het garantiebeleid van ZOO Adventure. Door uw laarzen te onderhouden volgens onze adviezen voorkomt u onnodig schade. Ongeacht de garantieperiode kunt u zich altijd bij ons melden.
Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op met onze Klantenservice, we adviseren u graag. Email: info@zooadventure.nl

Bestel nu uw onderhoudsproducten
Bestel laarzenspanners & laarzenknecht
 
Bekijk de Herencollectie 
Bekijk de Damescollectie 

1