Sinds 1977
100% oer-Hollandse kwaliteit
25.000+ tevreden mensen

Over ons

Hier lees je ons merkverhaal, waar we vandaan komen en over onze jarenlange vakmanschap.

We create footwear for people who want to explore the everyday

ZOO Footwear is hét schoenenmerk voor mensen die er graag op uit willen gaan. Want wij geloven dat je gelukkig wordt als je buiten wandelt. Zodra je buiten bent, moet je zorgeloos een rondje kunnen wandelen en heb je alle vrijheid om na te denken, te reflecteren of inspiratie op te doen. Met ZOO Footwear mag je trots zijn op wie je bent. Als jij onze producten draagt, kies je een kleur die bij je past. Ons doel is om producten te ontwerpen waar jij gelukkig van wordt, waarbij je zin krijgt om naar buiten te gaan en kan genieten van de alledaagse momenten in het leven. Because out there, there is wonder.

ZOO bestaat al sinds 1977 en staat voor comfort, casual en colour.

Het was tijd voor een dosis Nederlandse passie, ZOO ging een avontuur aan! Puur uit behoefte aan functionaliteit en uit een tikje decadentie is ZOO Adventure geboren.Waren er maar laarzen die niet enkel functioneel zijn, wel makkelijk aan en uit te trekken, comfortabel lopen en het liefst ook nog een beetje toonbaar onder iedere outfit. Dat vroeg om een tijdloos product, maar met fun. Comfort, casual en colour, de basis van ZOO.

De rubberen zolen, binnenzolen en leestvorm dragen erbij toe dat u heerlijk lang kunt wandelen.

Onze hond Bram was de inspiratie om de hedendaagse waterdichte laars te introduceren.

ZOO CLASSICS was in de jaren 80 en 90 een populaire schoen die inspeelde op kleurrijke prints voor jong en oud.

Pure vakmanschap en ongekende jarenlange ervaring.

Er is waanzinnig veel te vertellen over het produceren van schoeisel, we willen het leuk houden voor u en zullen in het kort aan u vertellen hoe onze ZOO Adventure laarzen met zorg worden gemaakt. De liefde voor het product is ook in de fabriek van groot belang. Ook in Portugal wordt er vol passie aan deze producten gewerkt, omdat ook zij het ZOO Adventure product waarderen.

ZOO Footwear houdt van de natuur

VAN NATUUR IN DE NATUUR

Bent u weleens op een rubberplantage geweest? Hars dat uit de basten sijpelt als honing zo zacht. De geur brengt u weer terug naar realiteit, niet zoet. Een mooi natuurlijk product zo melkachtig zo sereen, moeilijk voor te stellen dat dit goedje ook wordt gebruikt voor onze buitenzolen. Maar ja als u tussen de caocao bonen doorloopt, die er overigens niet zo uit zien als de lekkere koffieboontjes in het chocolade vak van uw supermarkt, is het ook even omschakelen om van deze rare boon zin in een smeuïge chocolade reep te krijgen. Onbewerkte producten zo uit het hart van de natuur, een goed element voor de ZOO Adventure collectie.

 

STEVIG EN STOER

In de lage landen, de platte vlaktes zijn er velen te vinden, vooral wit met zwart of zwart met wit. Nee we hebben het niet over elegante gestreepte organismen. Deze schepsels leven ook in warme heuvelachtige en ruige landschappen. Van Holland tot Zuid Amerika en in Brazilië hebben deze stoere figuren vaste voet aan de grond. We hebben het over de koe, over stoere koeien, niet over Italiaanse koeien. Wie denkt dat de beste huiden uit Italië komen heeft het mis, huiden komen eigenlijk vanuit de hele wereld, maar worden op plekken zoals in Zuid Europa behandeld. Ja Italianen hebben klasse en een rijk modieus talent wat te zien is aan de uitkomst. ZOO Adventure blijft dicht bij de natuur, wil ook in haar product vaste voet aan de grond en kiest voor kwalitatief hoge en functioneel bewerkte huiden, afkomstig uit Zuid Europa.

 

ACQUASTOP MEMBRAAN BIJ DE KOFFIE

De nubuck lederen huiden met hun authentieke uitstraling brengen u dichter bij de vroege dauw en bij een misstap in de sloot, houdt ZOO Adventure uw beleving aangenaam. Het gepatenteerde Acquastop membraan zorgt ervoor dat uw wel uitgeruste voeten droog blijven en ademen. Het membraan zit tussen de voering en het bovenleer in. De leerlooierij behandelt onze huiden op verzoek met een extra touch zoals de titan polish, de krachtpatser in de autowasstraat of een gouden serum met kaviaargehalte in de salon, ZOO Adventure impregneert de huiden met een water- en vuilafstotende gas, ook klaar om de wereld te trotseren. Zekerheid tijdens het wandelen genietend van het comfort die de voeten omringd en de souplesse waarmee u uw weg baant naar uw hete kop thee of koffie.

 

COMFORT ALS THUIS

ZOO Adventure heeft de materialen met zorg uitgezocht, geschikt voor het gebruik van buitenactiviteiten. En niet om eventjes in de nieuwbouwtuin te grasmaaien, maar juist om lange wandelingen te maken. Voor de echte buitenliefhebbers en ook voor de recreanten onder ons. Voelen alsof u in een zacht dekbed stapt, het liefst in uw eigen bed, eigen voetbed is ook mogelijk en dat maakt dat u zich nog meer thuis voelt met ZOO Adventure. De ervaring is dat het begint met het drie of vierdaagse ritueel de hond uitlaten, er al gauw mee de stad in wordt gegaan en in de wintermaanden de laarzen prima aansluiten bij het outfit naar het werk. Comfortabel, kwaliteit en degelijkheid, behaaglijk, voldaan, emoties die door ZOO Adventure geprikkeld worden.

 

GENOT IN IEDER SEIZOEN

De druppels in juni, die uitmonden tot bijna tropische buien terwijl u al over de helft van uw vaste route bent. Dit tafereel komt u vast bekend voor, dat moet haast wel want in Europa zijn er steeds meer dagen gevuld met regen. En anders ligt er wel allerlei drap tussen de buien door waar u op uw sandalen doorheen baggert. Fijn dat ZOO Adventure ook geschikt is voor dit seizoen. Ook makkelijk aan en uit te trekken. En als u het prettiger vindt zijn er enkellaarzen. ZOO Adventure beschermt u ook in het seizoen met de winterse maanden waar kou, stevige wind en lagen sneeuw uw weg niet versperren. U houdt warme en droge voeten, wat heel fijn is en uw hele lijf een stuk behaaglijker voelt. Het kan het buitenleven een stuk aangenamer en praktische maken. En bespoedigd ook het intense nagenieten, het moment dat u snuivend aanschuift bij de openhaard en niet als een bibberend ijsblok eerst een hete douche moet nemen, maar direct uw welverdiende cognac, rode wijn of heerlijk warme chocolade melk kunt in schenken.

 

BEWUST

Zoo Adventure heeft bewust gekozen om elementen te gebruiken die een uitkomst hebben in de vorm van kwaliteit, functionaliteit, comfort, duurzaamheid, uitstraling en het gemak. De ZOO Adventure laarzen zijn op waterdichtheid getest bij het Portugese instituut CTCP Centro Technologico do Calcado de Portugal en voldoen aan de hoogste eisen. ZOO Adventure is voortdurend met kwaliteitsbehoud- en verbetering bezig.

 

KLOP, KLOP…

Wordt u geconfronteerd met ZOO Adventure, moet het even tot u doordringen, outdoorlaarzen die èn van leer zijn èn waterdicht èn comfortabel èn ook stilistisch verantwoord zijn? Ja het is waar, er hoeven niet zoveel compromiën te worden gesloten. Bij ZOO Adventure geen natte voeten, geen koude voeten, geen pijnlijke voeten, wel rekening gehouden met persoonlijke ergonomische voetbedden, wel aandacht aan styling en kleuren.

Functionele outdoorlaarzen van elementen uit de natuur.
Uitgesproken kleuren en kleuren om een mee te worden.
En stoer van leder.

De materialen van de schoenendoos, inpakpapier, plastic zakken, zijn allemaal ecologisch afbreekbaar.

Wereldwijd merk

Over de hele wereld genieten mensen van de natuur. Van idyllische plaatjes tot aan het park waar de hond wordt uitgelaten. De ZOO Adventure collectie geeft een toegevoegde waarde aan de activiteit van de buitenmens. De outdoorlaarzen worden dan ook verkocht over de hele wereld.

In Groot Brittannië, Noord Ierland, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Nederland, België, Japan en Nieuw Zeeland wordt ZOO Adventure vertegenwoordigt middels ZOO Adventures webshops en met zorg geselecteerde stenen verkooppunten. Daarnaast hebben de webshops pop-up places gedurende hondenshows, paarden events, jacht- en outdoorbeurzen.

ZOO Adventure biedt de consument vrijblijvend te voelen, te passen en weg te dromen in zijn eigen avontuur. Dat kan thuis, op een event, in een stenen winkel of samen online. Het functionele aspect, het comfort, de kwaliteit van een outdoorlaars en de karakteristieke ZOO kleurstellingen maken de laarzen grensverleggend.

Duurzaam en voor dagelijks gebruik, voor iedereen die van het buitenleven houdt, overal.

  • Nederland
  • België
  • Luxemburg
  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Groot Brittannië
  • Noord Ierland
  • Japan
  • Nieuw Zeeland

Onze missie

ZOO Footwear biedt waterdicht leder schoeisel van hoge kwaliteit met een eigen kleurrijk Nederlands karakter. ZOO Adventure biedt iedereen die van het buitenleven houdt, de gelegenheid om haar avonturen universeel te delen met gelijkgezinden. ZOO Adventure, footwear that shakes off whatever nature throws at it!

Zakelijke markt

ZOO Footwear B.V.
Divisie ZOO Adventure

ZOO Adventure is een internationaal merk. Er zijn stenen winkels die ondersteuning geven en krijgen van de branding van ZOO Adventure. Verkooppunten worden met zorg geselecteerd, er wordt enorme waarde gehecht aan de affiniteit met het product. Heeft u een outdoor winkel, ruitersport winkel, doggy boetiek, modische schoenenwinkel of een andere interessante winkel?

Bent u enthousiast & ziet u uw klanten graag ZOO Adventure dragen? Neem contact op met de afd. Verkoop om de voordelen van een ZOO Dealer en het ZOO Adventure marketing plan belicht te krijgen.

Nederland: ZOO Adventure

afd. Verkoop
Email: info@zoofootwear.com 

NIEUWE COLLECTIE

U wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van nieuwe items. Op afspraak kunt u bezocht worden.

INKOPEN

Er zal in het verlengde van uw doelgroep een assortiment door u gekozen worden, met als voorwaarde dat het merk correct gepresenteerd wordt.

LEVERINGEN

Wilt u informatie over levertijden van uw hoofdorder kunt u contact opnemen met ZOO Adventure / afd. Logistiek; info@zoofootwear.com

DISPLAY MATERIAAL

Er is display materiaal beschikbaar om uw verkopen te ondersteunen en te stimuleren. In overleg zal worden afgestemd welk materiaal geschikt is voor uw winkel en of het aansluit bij de plek die ZOO Adventure toegewezen krijgt.

NABESTELLEN

Nabestellingen kunt u doorgeven aan ZOO Adventure / afd. Verkoop;  info@zoofootwear.com. Vanaf 4 paar nabestellen worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

KLACHTEN

Mochten er klachten zijn, in welke vorm dan ook, betreffende leveringen of gedragen producten, kunt u ten alle tijden contact opnemen met ZOO Adventure afd. Nazorg, info@zoofootwear.com. Voor een correcte en snelle afhandeling dient u een klacht aan te melden.

Hulp nodig? Klik hier

Hi! Ik ben Sander en ik sta je graag te woord voor allerlei vragen over ZOO Footwear. Kies hieronder voor een van de opties.