Veiligheid & privacy

Algemene informatie

Respect voor uw privacy

  • Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze webshop en wij zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
  • In deze privacyverklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan. Zo wordt er uitgelegd waar uw gegevens opgeslagen zijn en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden.
  • Daarnaast vindt u hier uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van deze rechten.
  • De privacyverklaring zal onderhevig zijn aan o.a. wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam deze verklaring periodiek te raadplegen.

Waarvoor ZOO Adventure uw gegevens gebruikt

1. ZOO Footwear B.V.

  • U leest de privacyverklaring van ZOO Footwear B.V. Wij verkopen in deze webwinkel hoofdzakelijk waterdichte leren outdoorlaarzen van het merk ZOO Adventure.
  • Uw gegevens gebruiken wij om uw bestelling snel en gemakkelijk te laten verlopen.
  • Het bezoekersgedrag dat wordt geanalyseerd gebruiken wij om onze webshop verder te ontwikkelen en om deze efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken.
  • Wij zullen nader toelichten wat wij met uw gegevens doen en hoe u uw wensen m.b.t. het verstrekken van uw gegevens kenbaar kunt maken.

2. Doel van verzamelen gegevens

  • Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld;
  • Contact opnemen
    Uw gegevens worden verzameld als u het contactformulier invult en verzend opdat wij u gerichte informatie kunnen verschaffen.
  • Het versturen van Nieuwsbrieven
    ZOO Footwear B.V. stuurt via e-mail Nieuwsbrieven. Deze Nieuwsbrieven zijn gericht op privileges, informatie en service. Uw naam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde aanmeldformulier in de webwinkel. Tevens kunt u mondeling of schriftelijk u aanmelden voor onze Nieuwsbrieven. U geeft ons toestemming om u Nieuwsbrieven te sturen en u kunt op ieder moment zich afmelden middels een link op de Nieuwsbrief.
  • Leveren product
    Uw persoonlijke gegevens zullen wij niet aan derden verstrekken en uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die betrokken zijn bij het uitvoeren van uw bestelling. 
    Indien u een bestelling plaatst hebben we uw naam, aflever adres en e-mailadres nodig om de bestelling uit te voeren en om u op de hoogte te kunnen houden van het verdere verloop van uw bestelling.
  • Analytics toepassen
    De website van ZOO Footwear B.V. verzamelt uw gegevens om de website te verbeteren (o.a. gebruikersvriendelijkheid optimaliseren). Dit gebeurt met Google Analytics. Deze verzamelde gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan uw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van uw website bezoek of de pagina’s die u veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met uw toestemming, o.a. door akkoord te gaan om ons Cookies te laten plaatsen, dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die u met ons aangaat.
  • Cookies zijn tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst tijdens een bezoek aan een website. De cookies van ZOO Footwear B.V. zijn veilig voor uw laptop, PC, tablet en telefoon.

3. Waar worden gegevens opgeslagen

  • De gegevens die ZOO Footwear B.V. ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.;
  • De e-mail van ZOO Footwear B.V. wordt gehost door Siteground. Als u contact opneemt via onze webformulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Siteground.
  • Nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres en naam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.
  • De website en back-ups van de website worden gehost bij Siteground. Gegevens die u achterlaat op de website (webwinkel) van ZOO Footwear B.V. worden op de servers van Siteground opgeslagen.

4. Opslagperiode van gegeven

  • Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard door ZOO Footwear B.V., maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren. Denk hierbij aan cijfergegevens voor de fiscus.
  • Contact opnemen
    Op het moment dat u contact opneemt met ZOO Footwear B.V. via mail, dan worden die gegevens die u meestuurt, zoals bijvoorbeeld uw naam, bedrijfsnaam en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden maximaal twee jaar bewaard.
  • Versturen Nieuwsbrief
    U
    w e-mailadres en naam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van uw gegevens is voor onbepaalde tijd. U kunt u uitschrijven wanneer u wilt via de link onderaan in de Nieuwsbrief of door een mail te sturen, met het verzoek u af te melden voor de Nieuwsbrief, naar info@ zooadventure.nl.
  • Analytics data
    De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan uw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

5. Beveiliging

  • Er worden van uw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Uw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software, zoals Siteground en Mailchimp.
  • De persoonsgegevens die door ZOO Footwear B.V. of door eerdergenoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met twee-staps-verificatie.
  • Bij deze twee-staps-verificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar ZOO Footwear B.V. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.
  • Uw bezoek wordt aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat uw verbinding met de website van ZOO Footwear B.V. privé is. U herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url in de adresbalk van uw browser.
  • Als u bij ons een account aanmaakt zullen uw gegevens in een beveiligde omgeving worden bewaard.
  • U betaalt in een beveiligde omgeving bij onze betalingsprovider Adyen.

6. Uw rechten

  • A. Recht op inzage 
    U heeft het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij ZOO Footwear B.V. vastgelegd en bewaard worden. U ontvangt, op uw verzoek, een overzicht van uw gegevens.
  • B. Recht op rectificatie
    Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? U heeft het recht om dit te laten rectificeren door ZOO Footwear B.V. Uw gegevens m.b.t. de Nieuwsbrief kunt u aanpassen via de daarvoor bestemde link onderaan in de Nieuwsbrief. Uw accountgegevens kunt u aanpassen door in te loggen in de webwinkel.
  • C. Recht op wissen van gegevens 
    Wilt u niet langer dat uw gegevens bij ZOO Footwear B.V. vastgelegd zijn? Dan heeft u het recht op het laten wissen van uw gegevens.
  • D. Recht op het indienen van een klacht 
    U heeft het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als u vindt dat ZOO Footwear B.V. niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.
  • E. Recht op stoppen gegevensgebruik (bezwaar) 
    Wilt u niet dat ZOO Footwear B.V. uw gegevens gebruikt? Dan heeft u het recht op het stoppen van het gebruik van uw persoonsgegevens.
  • Het gebruik maken van deze rechten kan via info@zooadventure.nlmet toezending van een kopie van uw ID-bewijs waarbij de pasfoto, ID-bewijsnummer en BSN onleesbaar door u zijn gemaakt. Het streven is, mits uw bericht inclusief uw ID-bewijs is, om binnen een week te reageren.

7. Plichten

  • ZOO Footwear B.V. zal uw gegevens niet verkopen aan derden.
  • De gegevens die verplicht zijn om in te vullen in onze site, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de betreffende actie of producten. Indien u een bestelling wilt plaatsen hebben we uw naam, aflever adres,  e-mailadres en betaalgegevens nodig om de bestelling uit te voeren en om u op de hoogte te kunnen houden van het verdere verloop van uw bestelling.
  • ZOO Footwear B.V. behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer ZOO Footwear B.V. dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van ZOO Footwear B.V. te beschermen. Daarbij trachten wij altijd uw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

8. Trusted Shops

  • Om ons Trusted Shops-keurmerk, de eventueel verzamelde beoordelingen en het productaanbod van Trusted Shops na een bestelling te kunnen tonen, is in deze webwinkel de Trusted Shops Trustbadge geïntegreerd.
  • Wij zijn zeer benieuwd naar de meningen van onze bezoekers. Indien u besluit een productbeoordeling te schrijven, kunt u zelf kiezen of u uw naam, of andere persoonlijke informatie toevoegt.
  • Na afweging van onze verschillende belangen, beschermt dit de legitieme heersende belangen voor optimale marketing van ons aanbod. De Trustbadge en de daarmee geadverteerde diensten zijn een product van TRUSTED SHOPS GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen, Duitsland. Wanneer een Trustbadge wordt opgevraagd slaat de webserver automatisch een zogenaamde server-logfile op waarin uw verzoek met bijvoorbeeld uw IP-adres, de datum en tijd van het verzoek, de verzonden hoeveelheid gegevens en de naam van uw internetprovider (toegangsgegevens) wordt gedocumenteerd. Deze toegangsgegevens worden niet verwerkt en uiterlijk 7 dagen na uw laatste bezoek aan de pagina automatisch overschreven. Andere persoonsgerelateerde gegevens worden uitsluitend aan Trusted Shops doorgegeven wanneer u na het plaatsen van een bestelling ervoor kiest om de Trusted Shops-producten te gebruiken of al bent aangemeld voor het gebruik daarvan. In dat geval geldt de tussen u en Trusted Shops contractuele overeenkomst.