Onderhoud

ZOO Adventure laarzen zijn duurzaam en eenvoudig te onderhouden. De huiden, het leer, die worden gebruikt bij deze outdoorlaarzen zijn puur natuur en hebben verzorging nodig net als uw eigen huid.

Schoonmaken

 • Het leer bij voorkeur afspoelen met schoon lauw water en intussen met een zachte doek of spons afnemen. (Geen hogedrukspuit gebruiken, gewoon stromend water.)
 • Vlekken die minder eenvoudig zijn schoon te maken kunt u reinigen met ZOO Adventure Cleaner.
  ZOO Adventure Cleaner Bekijk en bestel
  Te gebruiken op de nubuck, gevette nubuck en Teflon nylon gedeeltes van onze outdoorlaarzen. Spray de foam over de vlek. De foam zachtjes inwrijven op de vlek met een droge schone spons. Een half uur laten intrekken. Kort onder stromend water afspoelen en op een natuurlijke manier laten drogen. Om kringen en kleurverschillen te vermijden is het raadzaam om een wat groter oppervlak dan de vlek te behandelen. 
 • Lichte vetvlekken kunt u met schoon lauw water en weinig zeep, het liefst baby zeep, afspoelen en intussen afnemen met een zachte doek of spons.

Drogen

 • Drogen is belangrijk! Dus goed onderhouden is ook de laarzen de gelegenheid geven om te laten drogen. Niet bij een verwarming of andere warmte bron. De natuurlijke vetten van de huid drogen bij dit soort warmte uit, waardoor het leer zou kunnen scheuren, breken en haar souplesse verliest.
 • De laarzen op kamertemperatuur laten drogen zou het beste zijn.
 • In verhouding tot de gemiddelde leren huiden, drogen deze huiden sneller doordat zij zijn geïmpregneerd met een water- en vuilafstotend vloeibaar gas.

Voeden van het leer

 • De laarzen zijn klaar voor gebruik, u hoeft ZOO Adventure laarzen niet te behandelen.
 • Na een aantal weken van intensief gebruik kunt u het beste, met name het voet gedeelte, insmeren met ZOO Adventure Hydra Creme. Dit om het leer voeding te geven waardoor het soepel blijft en haar werkende functie behoud. De poriën van de huid raken door de Hydra Creme niet verstopt.

  Kies de juiste Hydra Creme voor het materiaal en de gebruikers-intensiteit van uw laarzen.

  ZOO Adventure Hydra Creme - voor Nubuck leder Bekijk en bestel
  Breng de ZOO Adventure Hydra Creme met opbrengspons aan, met name op het voetgedeelte van de laarzen. Zonder te drukken gelijkmatig uitwrijven en de laarzen op een natuurlijke manier laten drogen. De frequentie van het voeden van de huid hangt af van de intensiteit van het gebruik. Gebruikt u de laarzen zeer intensief dan is ZOO Adventure Hydra Creme Intens raadzamer.

  ZOO Adventure Hydra Creme Intens
  - voor Nubuck leer Bekijk en bestel
  Breng de ZOO Adventure Hydra Creme Intens aan op de laarzen, met name op het voetgedeelte. De creme gelijkmatig & zachtjes uitsmeren met de bijgeleverde borstel zonder te drukken en de laarzen op een natuurlijke manier laten drogen. Niet uitpoetsen na het uitsmeren/aanbrengen van de creme. De frequentie van het voeden van de huid hangt af van de intensiteit van het gebruik.

  ZOO Adventure Hydra Creme 4Greasy Skin
  - voor Gevet Nubuck leer Bekijk en bestel
  Breng de ZOO Adventure Hydra Creme 4Greasy Skin voorzien van aanbrengspons, dun aan en gelijkmatig inwrijven. Niet uitborstelen of poetsen. Laat de laarzen op een natuurlijke manier 15 minuten drogen. De frequentie van het voeden van de huid hangt af van de intensiteit van het gebruik.
   
 • Niet insmeren met vet, daar reageert het nubuck leer niet goed op. Het nubuck leer absorbeert het vet teveel doordat natuurlijk nubuck leer meer openstaande porien heeft dan glad leer. Wanneer het doordringt in de huid verliest het haar uitstraling en zou de kleur kunnen veranderen. Na aanhoudend gebruik van insmeren met vet kan het zover de huid intrekken dat het Acquastop membraan wordt aangetast en niet meer goed ademt en of waterdicht is. Niet insmeren met vet dus!
 • Bescherm de toplaag van het nubuck Peformance leer, het gevette nubuck Performance leer en het Teflon nylon materiaal. Waarom is dit nodig? Van oorsprong heeft de toplaag van het Performance leer een bewerking die er voor zorgt dat het leer waterafstotend en vuilafstotend is, ook deze toplaag is, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, onderhevig aan slijtage. Om de functies van de toplaag (waterafstotend en vuilafstotend) langer te beschermen, is regelmatig behandelen met ZOO Adventure Protect Endurance aanbevolen. Dit heeft niets te maken met de waterdichtheid van het product, het Acquastop membraan tussen het bovenmateriaal en voeringmateriaal zorgt hiervoor!

  ZOO Adventure Protect Endurance - voor Nubuck, Gevet Nubuck en Teflon nylon Bekijk en bestel
  Breng de ZOO Adventure Protect Endurance aan op de laarzen door de te sprayen op een afstand van ongeveer 20 cm. Laat de bespoten laarzen op een natuurlijke manier drogen in een goed ventilerende ruimte. De frequentie van het beschermen van de toplaag van het materiaal hangt af van de intensiteit van het gebruik.  

Vorm behouden

 • Met laarzenspanners voor schachten houdt u de vorm van de schacht langdurig mooi.
 • De laarzenspanners zorgen er ook voor dat de voering de gelegenheid krijgt om goed te ademen.

  Laarzenspanner Silhouet Bekijk en bestel
  Geschikt voor dameslaarzen Adora, Alieke, Alette, Babette.
  Geschikt voor herenlaars Vince.
  Laarzenspanner Habitus Bekijk en bestel
  Geschikt voor dameslaarzen Adisa, Aranka, Beaudine, Berda, Annika.
  Geschikt voor herenlaars Maxx.
   
 • Het met zorg uittrekken van de laarzen houdt de vorm en met name de vorm van de hiel in tact.
 • Mocht u zuinig zijn op uw laarzen of graag worden geassisteerd kunt u genieten van het gemak van Jack de laarzenknecht.
  Laarzenknecht Jack Bekijk en bestel
  Houten laarzenknecht. 

Rubberen buitenzool

 • Rubber is een natuurlijk product met pure eigenschappen. ZOO Adventure gebruikt natuurlijk rubber waardoor sommige kleuren wittig kunnen uitslaan. Dit komt voornamelijk door temperatuurwisselingen. De wittige vettige substantie is makkelijk met een natte doek te verwijderen.
 • Er bestaan Rubber Cleaners die er voor zorgen dat het wit uitslaan weg blijft, maar pas op voor het bovenleer dat kan worden beschadigd! Onze voorkeur gaat ernaar uit om dit soort producten niet te gebruiken en de natuurlijke materialen met hun eigenschappen van het ZOO Adventure product te waarderen.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op met onze Klantenservice, we adviseren u graag. Telefoon 0172 579 202.

Bestel nu uw onderhoudsproducten
Bestel laarzenspanners & laarzenknecht